HTML

Kapcsolat




Friss topikok

2012.10.28. 13:15 Squatting Stingray

Mythbusters: Méregtelenítés


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Az egyre terjedő méregtelenítő scammel már mindenki találkozott: teák, diéták, táplálékkiegészítők, kezelések, mind-mind hogy megszabaduljunk attól a sok csúnya méregtől. Mert hát a civilizációs ártalmak, meg a környezetszennyezés, és hát mennyi toxikus cucc gyűlik fel bennünk! Sokan nem is tudják hogy béltisztító kúrára van szükségük - még szerencse, hogy most akciósan csak 99.990Ft+ÁFA ellenében elvégzik rajtuk ezt a sorsdöntő beavatkozást.

Nos, méregteleníteni valóban kell - anyagcsere-folyamataink számos végterméke és a szervezetünkbe kerülő anyagok jó része egy adott szint felett tényleg toxikus hatású. Igaz, ez mindenre elmondható: elegendően nagy mennyiségben még a tiszta víz is méreg. Szerencsére azonban mindenki a megfelelő méregtelenítő berendezésekkel felszerelve jön a világra - ezeket vesének, májnak és immunrendszernek hívják. Számos enzim fő feladata, hogy a szervezet számára toxikus anyagokat kémiai reakciók útján lebontsa vagy átalakítsa. Ezek aztán szépen ki is ürülnek a vizelettel és a széklettel.

nyakorv_1.jpg

Bizonyos esetekben méregtelenítésre valóban szükség van - súlyos alkoholmérgezés vagy drog-túladagolás esetén például. Ilyenkor a szervezet a bejutott méreganyaggal már nem tud megbirkózni, és gyógyszeres vagy más terápiás kezelés szükséges. A vény nélküli méregtelenítő kúrák és termékek azonban nem ezzel a célcsoportot dolgoznak - nem is tehetnék, mivel itt jóval gyorsabban lebuknának.

A probléma a detox-scamekkel ott kezdődik, hogy elfelejtik pontosan közölni, mi is az a méreganyag, amit a szervezet nem képes magától kiüríteni. Marad a határozott, már-már paranoid marketing, miszerint nekünk méregdrága teákra, napi 10 liter vízre, meg speciális méregtelenítést végző gépekre van szükségünk, hogy a toxinok eltávozzanak - az, hogy ez milyen módon működik, pontosan mit is távolít el a szervezetből, mi támasztja alá a hatásosságát és milyen mellékhatásai vannak, az érdekes módon sosem derül ki. Ha rákérdezünk ezekre, a válasz valamilyen, full kretének számára akár tudományosnak is tűnhető sablonszöveg. Pedig ezek az elbaszott diéták és módszerek max a pénztárcánk tartalmát távolítják el sikeresen - mellesleg meg nem is teljesen veszélytelenek. Az extrém mértékű folyadékbevitel például a vér nátrium- és káliumszintjét hígíthatja fel veszélyes mértékben, a béltiszítás pedig a belekben lévő speciális (és szükséges) baktériumflórát károsíthatja.

Az eddigi legátfogóbb, méregtelenítő termékeket mikroszkóp alá vévő vizsgálatot a VoYS végezte[pdf]. Ennek során 15 terméket vizsgálva léptek természettudományos végzettséggel rendelkező szakemberek kapcsolatba a forgalmazókkal, hogy a hatásmechanizmusukkal kapcsolatban felvilágosítást kapjanak. Az eredmény borítékolható volt - egyikük sem volt képes pontosan elmagyarázni még azt sem, hogy mit értenek méregtelenítés alatt, a termékek működésével kapcsolatban pedig csak félrebeszélésre tellett. Egy esetben sem sikerült érdemi bizonyítékot felmutatni a méregtelenítés hatásosságával kapcsolatban.

A méregtelenítés kifejezéssel eladott termékek és szolgáltatások tehát nagyon nagy eséllyel az átverés kategóriába tartoznak. Kerüljük őket!

4 komment

Címkék: mythbusters táplálkozás egészség diéta


A bejegyzés trackback címe:

https://emelj.blog.hu/api/trackback/id/tr564873178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.10.28. 15:13:49

Level 2: "Sejtszintű méregtelenítés".

Lokál Patrik 2012.10.28. 20:21:35

Pedig igazán tudhatnád, kedves Stingray, hogy bélrendszerünkben 2-3 kg-nyi ballaszt van, amit CSAKIS az Emelj! Medicine HU Kft. rendelőjében végzett, a US Marine Corps által kifejlesztett NASA-eljárással tudunk eltávolítani.

Most KUPONNAL csak 199 999 Ft..! Anélkül 500 ezer Ft lenne.

BenchPress 2012.10.29. 12:04:04

Pedig tudhatnátok, hogy a megoldás a mindenre a közvetlenül lefekvés előtt fogyasztott dupla adag tömegnövelő turmix. A cukrozott Scitec a legjobb megoldás erre.

Széles váll - karcsú derék= Scitec!!

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2012.10.30. 12:43:06

@Lokál Patrik: ez a lúgos lerakódásokra alkalmazható, vagy a savasakra is?
süti beállítások módosítása