HTML

Kapcsolat




Friss topikok

2012.09.17. 09:01 Squatting Stingray

Vélemény: SPEEDFIT Sopron


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Bizony-bizony, következő állomása teremtúránknak a hűség városát, Ödenburgot (a.k.a. Sopron) érinti - a komplett szerkesztőség fele fogta magát, és Mátyás királyhoz hasonlóan álruhát öltve, több alkalommal is tiszteletét tette a SPEEDFIT edzőtermében. Lássuk hogyan tetszett.

Lokáció szempontjából nem olyan rossz, nekünk olyan 210 kilométerre kiesik egy kissé, de aki mondjuk Sopronban vagy környékén lakik, az könnyen meg tudja közelíteni: nem messze a 84-es úttól, a Tescóval szemben lévő Alphapark bevásárlóközpont területén található. Megy itt valami busz is, bringával is egész jól ide lehet kommandózni, láttam bringatárolót is, de autóval sem gond a parkolás. Csúcsidőben is kimondottan barátságos egyébként az egy négyzetméterre eső vendégek száma, legalábbis a Gildához szokott , egyébként is megtépázott idegrendszerünknek felüdülés volt, hogy nem lihegett senki sem a nyakunkba guggolás közben. Nyitva minden nap 6-24 óráig papíron, mondjuk én naív azt hittem, hogy augusztus 20-a is egy nap, hát tévedtem.

A recepción a szokásos táplálékkiegészítőket lehet megvenni, vagy trécselni a recepciós hölgyekkel. Akikkel én találkoztam mind segítőkészek voltak, ez piros pontot érdemel. A bérletárak egész barátságosak, viszont a napijegy ehhez képest a World Classt idézően húzós. Ha havi néhány alkalommal lemozdulunk ide, már érdemes havi bérletet venni - mondjuk a reklámokból kimaradt, hogy első alkalommal a kártya elkészítéséért még lehúznak párezer forintra bérlet vásárlása esetén. Lakatot, törölközőt nem kapunk, előbbit mondjuk kérhetünk a recepción. Az öltöző kultúrált, szekrények két sorban egymás alatt, egész tágasak (mondjuk nincs bennük polc, mint például a Sunrise-ban). Ami viszont lelombozó, hogy a zuhanyzó konkrétan egy ördögi szerkezettel megtámogatva csak egy százforintos bedobása után hajlandó melegvizet kiadni magából - úgyhogy állandó mutatvány az öltözőben a százasért kuncsorgás a sporttársaktól. Nem nagyon jó.

A terem maga tágas, 1200 négyzetméter alapterület, légkondi van, ráadásul szellős is, el lehet férni a gépek között komolyabb gumiember-trükkök előadása nélkül is. A falon LCD tévék, leginkább valami reklám megy rajtuk, bár a bal oldalin időnként felbukkan az Eurosport is. A zene egész tűrhető, nem a máshol megszokott lakossági techno bömböl folyamatosan. Az egyik fal mentén persze hosszan tükör, aki erre vágyik, az csodálhatja magát miközben vadul bicepszezik. Szokásos gépek, csigás állvány, liftezős tolódzkodó-húzódzkodó állomás (úgy látszik ez a sztenderd), semmit sem érő, de űrkomp kinézetű hasazós berendezések, meg néhány rejtélyes funkciójú egyéb gép. Kézisúlyzóból 50 kilóig van 2,5 kilós lépésközzel.

Kardiógépből van egy rakás, és ezek nagyobb része általában szabad is, sosem láttam sorbanállást. Futópad, krossztréner, lépcsőzőgépek, valamint két darab Concept2 evezőgép is található itt.

Fekvenyomó padból csak egy van, plusz egy 45 fokos, ráadásul minőségre sem a legjobbak: bár több kampó is van a rúdnak, ezekből kissé nehézkes kiemelni. A rudak is elég gyenge minőségűek, ha mondjuk az Eleiko 10 pont, a Cybex meg 6, akkor ez 4-et kap a szerkesztőség szőrősszívű ítészeitől. Tárcsából szerencsére van elég, és nem szögletesek - manapság már ennek is örülni kell. Extra rúd nincs, valahonnan kénytelenek leszünk csórni egyet, ha felhúzni szeretnénk.

Majdnem kihagytam a legfontosabbat: van guggolókeret, bár a biztonsági rúd része elég rövidke. De legalább van, és nem is foglalják be túl gyakran mindenféle alantas, ide nem illő gyakorlat végzése céljából.

Ami kifejezetten tetszett: hátul a falon végig húzódzkodásra is alkalmas szerkezetek vannak, ide persze TRX-et vagy bokszzsákot is lehet akasztani (és szoktak is). Végre egy terem, ahol faszán lehet bármikor húzódzkodni, könnyek szöktek a szemembe, amikor ezt megláttam. Már csak ezért is megéri ide lejárni.

Összességében nagyszerűen el lehet itt edzegetni, bár engem kicsit zavart a rudak minősége, de ezt, az egy szem fekvenyomó padot, valamint a tusolót leszámítva komolyabb hiányosságot nem találtam. Sportkártyát és All you can move kártyát sajnos nem fogadnak el, bankkártyával viszont lehet fizetni.

3 komment

Címkék: vélemény terem


A bejegyzés trackback címe:

https://emelj.blog.hu/api/trackback/id/tr314761985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maracanazo · http://mindenuruguay.blog.hu/ 2012.09.17. 22:21:51

Szerintem egy fekvenyomó pad kevés. Főleg 1200 nm alapterületen. Az űrkompszerű gépek arra biztosan jók, hogy becsalogassák a terembe a tapasztalatlan/megvezetett vendégeket, de ők úgyis hamar feladják, viszont a törzsközönség a hagyományos eszközök miatt jön össze.

Lokál Patrik 2012.09.19. 08:13:21

Ilyen árak mellett hozz saját lakatot + százas a melegvízért, mi van..? :D Neh.

shwarcz bácsi 2012.09.20. 19:01:06

Egy fekvenyomópad egy ekkora alapterületre?
Meg mi ez a száz forintos zuhanyzó?
Valami itt nincs rendben...
süti beállítások módosítása