HTML

Kapcsolat




Friss topikok

2012.06.11. 07:00 Lokál Patrik

Vélemény: Sunrise Fitness Óbuda


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Na indítunk Stingrayjel egy ilyet is: az általunk rendszeresen ill. hébe-hóba meglátogatott intézményekről igyekszünk kötetlen szempontok szerint rövidebb beszámolókat, ajánlókat közzétenni - egyfajta kocsmatúra-stílusban. Sportkártyával rendelkezünk, tehát elsősorban ebben a kiváló kezdeményezésben részt vevő budai-óbudai egységeket fogjuk gyakrabban felkeresni.

Lefölöző taktikával rögtön a kedvencemmel kezdek: ez pedig nem más, mint a régi A1-ből Sunrise-zá transzformált (nem véletlen a szóhasználat) fitneszterem az 1-es és 17-es villamosok Bécsi úti végállomásánál, a hegy lábánál található Eurocenter legfelső szintjén.

Plázahangulat, az Intersparból bevásárlókocsis civilekkel megosztott üveglift (rájuk mindig kicsit lenézően kell nézni, hiszen mi EDZENI megyünk), tériszonyosok álljanak hátrébb - a tetőszinten viszont kitisztul a kép: ide már csak lelkes atléták merészkednek fel. A recepción mindig kedves és előzékeny a személyzet, néha még maguktól fel is ajánlják a tiszta törülközőt. Kérni persze mindig lehet kicsit és nagyot is - nem vagyok benne biztos, hogy letétet kell-e érte adni.

A westernkocsmákból ismert lengőajtókon át megközelíthető öltöző csodálatosan tiszta és tágas: a szekrényekben elég hely és vállfa van, a kapott kulcsokkal pedig csak az adott sorszámú szekrényt tudjuk nyitni. Az elrendezés kicsit szokatlan: körben a fakkok, középen egyfajta szigetként pad, tükrök, hajszárítók. A zuhanyzó szintén rendben van, tusfürdő mindig elegendő az adagolókban. Hibátlan.

Akkor menjünk edzeni! Kardiógépekből van bőven, mi legfeljebb a futópadokat szoktuk igénybe venni: szintúgy vadiúj, jó állapotban lévő treadmillek (olyan 6 db.) találhatóak a tetőterasznál, a régi Gárdos Mariska ltp. panelházaira meg a Róka-hegyre csodálatos kilátással. Van itt még láncos evezőgép, krossztréner meg bicikli is. Őket nem teszteltük még, nem is nagyon tervezzük.

Kondigépek: bőven vannak, de őket se használjuk soha. Annyi előnye van a helynek, hogy nem zsúfolták tele olyan szinten, ahogy pl. az általunk szintén rendszeresen látogatott Gildákban megszokhattuk, így maradt elég tér normális súlyzós ill. saját testsúlyos edzésekre. A húzódzkodó-tolódzkodóállvány egész jó, bár még mindig nem értem, miért kell kb. 2 méter magasra felmásznom egy kis tolódzkodásra, plusz hogy a húzódzkodásra miért kell ezerféle állású és szélességű kis fogantyú - adjanak egy sima, üres rudat elérhető magasságban.

Guggolóállvány van és jól használható: általában szabadon áll (annyira még bicepszezgetésre se használják szerencsére a merénylők), súly van hozzá bőven a szomszédos erőkereten. A súlyzós sarok szerintem csodálatos: van több vízszintes és ferde fekvenyomópad, bicepszezőállvány, rengeteg tárcsa - egyedül talán a szögletes tárcsák lehetnek zavaróak, ha valaki (pl. mi) felhúzni vagy evezni szeretne. Hely itt is bőven van, a tükörben mindenhol folyamatosan csodálhatjuk duzzadó izmainkat, a szőnyeggel borított padlón nyújtásra, egyéb gyakorlatokra is bőven van lehetőség - a bordásfal is itt található, ha esetleg lábemelésre vágyunk.

A szomszédos teremben kangoo- zumba- alakformáló- és hasonló foglalkozások vannak rendszeresen sok-sok lánnyal, de ez, és az átszűrődő hangos zene természetesen nem vonhatja el a figyelmünket a hatékony edzéstől sem!

Tehát: az öltözőkhöz-vizes helyiségekhez hasonlóan itt a teremben is példásan tiszta és rendezett minden - hely, súly akad bőven és jó minőségben - és a tömeg se jellemző. A közönség kulturált, kokszos-gyanús alakokat soha nem látni. A Sunrise nálam abszolút kedvenc és ajánlott (illetve inkább nem, még nem férünk el a végén!), remélem, hogy a hely a többihez képest kevesebb látogatóval is képes lesz magát hosszú távon fenntartani. Mi lenne, ha még a tetőteraszt is organikusan bevonnák a klub életébe..?

12 komment

Címkék: vélemény edzőterem


A bejegyzés trackback címe:

https://emelj.blog.hu/api/trackback/id/tr874575016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lokál Patrik 2012.06.11. 10:52:43

@[sy]: Nagyon jó kérdés, mi a Sportkártyával oldjuk meg (havi 9- ill. 12 ezer talán, civileknek is elérhető).

A terem honlapján (sunrisefitness.hu/) most nem látok konkrét árakat - csak aerobicra - egyalkalmas 1590 Ft. Mondjuk nekem pár hónapja az első alkalom ingyenes volt.

Squatting Stingray · http://emelj.blog.hu 2012.06.11. 11:22:05

@Lokál Patrik: nincs már ingyen próba, de az egyalkalmas történet az általad írt árban van emlékeim szerint.

Ami előnye a helynek, hogy nem járnak oda túl sokan, még csúcsidőben is kényelmesen el lehet férni. Viszont a szögletes tárcsák pl felhúzásra alkalmatlanok, úgy általában a rudak is a gyengébb minőséget képviselik (múltkor találtam egyet ami ferde is volt), a húzódzkodó-tolódzkodó állomás pedig elég gyenge dizájn.

[corristo] 2012.06.11. 12:36:29

köszi. amúgy ez nagyon fasza kezdeményezés, nyomjatok végig minél több termet

erdészpista 2012.06.12. 23:44:48

Ez alapján azért nem egy főnyeremény a hely. Nincs egy terem a belvárosban, ahol van erőkeret, rendes chinup rúd, fasza rudak és tárcsák, esetleg még egy római szék is (glute-ham raise-hez)?

Lokál Patrik 2012.06.13. 13:10:20

@erdészpista: a Belvárosba nem nagyon járunk, Budán meg ez és a Zsigmond téri Gilda a két kedvencünk egyelőre.

Erőkeret, van amúgy mindkét helyen, de nem élünk vele. Húzódzkodórúd, fasza tárcsák-rudak a Gildában vannak, de erről majd írunk hamarosan részletesebben. Római szék dettó.

erdészpista 2012.06.26. 00:38:19

Megnéztem a Sunrise-t. Vegyes a kép, de annyira nem vészes végülis:

+ tiszta
+ normális pultosok
+ kevés ember még délután 6 körül is
+ van bordásfal

- tusfürdőt nem találtam egyik fülkében sem, de annyira ez nem probléma, ha viszel
- a squat rack "fogai" szarok, túl rövidek, a biztonsági rudak pedig túl magasan vannak, front squatnál hozzáért a súly a rúdhoz minden ismétlésnél
- nincs erőkeret
- idióta chinup gép
- szögletes tárcsák!! de utálom
- szokásos tükör tükör hátán fíling
- szokásos hangos tuctuc zene

Egynek jó volt, de vissza nem megyek.

Lokál Patrik 2012.06.26. 09:25:25

@erdészpista: Hát igen. Hibáival együtt eddig csak a Zsigmond téri Gildát tartjuk erre a szintre méltónak, de kutakodunk tovább persze. Ha nagyon nem megy, Stingrayjel megcsináljuk mi a termet úgy, ahogy megálmodtuk :))

[corristo] 2012.06.27. 22:18:35

@Lokál Patrik: :D na arra a tesztre kíváncsi leszek, én oda járok bő egy éve már. nyomjátok!

Lokál Patrik 2012.11.24. 20:18:10

Hát, gyerekek... a Gilda agresszív suttyói után ide menekültem mostanában, de itt is romlik a helyzet. Elviselhetetlen tömeg hétközben (tudom, téli szezon kezdete), és a folyton ott csoportosuló crossfitesek miatt már a guggolóállványhoz se nagyon férünk hozzá. Kéne külön guggolóbérlet, vagy nem is tudom. Vagy beiratkozunk mi is crossfitezni, mi? :) Kidobós, falmászás és bringa is van az edzésprogramjukban vajon?

A zuhanyzók tekintélyes része használhatatlanná vált az utóbbi időkben, ráadásul inkább hideg vizet kapok belőlük.

Hm, viszont nyáron szépen megcsinálták a tetőteraszt, hogy valami jót is mondjak :) Kitartás... de meddig?

[corristo] 2012.11.25. 20:39:02

@Lokál Patrik: patrik, inkább nézzétek meg a bunny termét, kíváncsi vagyok

Squatting Stingray · http://emelj.blog.hu 2012.12.01. 18:28:20

@[sy]: ja, amúgyis úgy hallottam, fácsé-"regisztrációnál" valami kedvezmény is jár ott. :D
süti beállítások módosítása