HTML

Kapcsolat




Friss topikok

2012.07.10. 08:00 Squatting Stingray

Vélemény: Gilda Max Óbuda Gate


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Ez a másik terem a Sunrise mellett, amit időnként meglátogatunk Patrikkal és a csapat többi (időszakos vagy állandó) tagjával.

A lokáció kellemes, nem túl messze a Margit hídtól és Felhévíz barátságos házacskáitól. A BKV is kegyes hozzánk, tömegközlekedéssel a 160-as, 260-as, 86-os, 206-os (este/hétvégén 109-es) busz és a 17-es villamos is megáll a Zsigmond téren, ahonnan már látni fogjuk, ahogy a kirakatban nyűvik a futógépeket a lelkes és kevésbé lelkes sportolók. Aki HÉV-vel közlekedne, az kénytelen lesz a Szépvölgyi úttól gyalogolni, de szerencsére a Gilda gondolt a kerékpárosokra is, részükre az előtérben (tehát fedett helyen) bringatároló áll rendelkezésre. Akik a lassan ötszáz forintos benzinár ellenére továbbra is saját motorizált járművel közlekednek, azok kis szerencsével a Dara utcában, vagy a Zsigmond téren tudnak megállni, de állítólag bérleteseknek van valami saját parkoló megoldás is. A környék egyelőre nem fizető parkoló-övezet, de ez szerintem nem sokáig marad így. A nyitvatartás egyébként 0-24 - ha valakinek nagyon rendszertelen az életvitele, itt akkor sem kell azon aggódnia, hogy mikor tud beiktatni egy edzést.

A recepciós lányok általában kedvesek, törülköző 1000 pengő letét ellenében elérhető (vagy szépen kell nézni), lakatot kapunk, amit felmarkolva irány az öltöző. Szekrény van bőven, bár a számokkal a legtöbb vendég hadilábon áll, gyakran vagyunk kénytelenek másik szekrényt keresni, mert valakinek pont a miénk tetszett meg. Ez legyen a legnagyobb gond. A zuhanyzó elviselhető, mondjuk tusfürdő csak szőkőnapokon jön a kis tartályokból. Viszont van hajszárító, főleg télen, vagy ha valaki hosszabb sörénnyel bír, jól jönnek az ilyen apróságok.

A terem maga bár nagy alapterülettel bír, annak gyakorlatilag minden négyzetcentiméterére sikerült valami ördögi masinériát besuvasztani, ezeket aztán általában lelkesen használja is a sok sportoló vendég. Ha szerencsétlenségünkre a délután 5 körüli csúcsidőszak környékén érkezünk, akkor a gépeken kívül a sok elhivatott testépítőt is kerülgethetjük - gyakran bizony csúcsra van járatva a hely, egyedül a hétvége kivétel (érdekes módon pénteken is mintha kevesebben lennének ilyenkor, valószínűleg már a bulira melegít ekkor a fiatalság). A nagy üvegfelületnek hála sok a napfény, ami például nálam pirospont - utálom, amikor valami pincében, mesterséges fénynél kell edzeni. A légkondin sem spórolnak, megy folyamatosan nyáron, szerencsére azért nem amerikai stílusban, inkább pont a kellemes huszonegy-két fokra hűtve a helységet. A mosdóhelyiség közvetlenül a teremből is elérhető, ez se hülyeség, ha guggolás közben rájövünk, hogy otthon kimaradt a napi rutin, nem kell észvesztve visszarohanni az öltözőbe.

Szerencsére a Gildában (például a World Class-szal ellentétben) rájöttek, hogy ha átlagosan húszan edzenek egyszerre, akkor nekik egy olimpiai rúd lehet, hogy kevés lesz, így rudakban és padokban nincs hiány (egy külön állványon van több méretben, olimpiai és kis egyenes rúdból is, valamint franciarudat is találunk itt). Többnyire egykezes súlyzóból is akad elég, bár ritka, amikor délután ezek még a helyükön vannak, általában végig kell szkennelni az egész állványt, hogy megtaláljuk azokat a példányokat, amikre éppen szükségünk van. Gyakori, hogy a rudakról sem pakolják le a súlyokat.

Guggoláshoz keret van, ahogy említettük, felhúzáshoz is akad rúd, súlyból sincs hiány, és ezek nem is rossz minőségűek (nem egy Eleiko, de sok rosszabbat láttunk már). A tolódzkodó állomás is elfogadható, a fekvenyomópadok is egész tűrhető kialakításúak, ráadásul vízszintesből három van, de egy negatív és egy fix 45 fokos is rendelkezésre áll - újabb pirospont. Húzódzkodni ellensúlyos segítséggel a tolódzkodó állomásban tudunk, anélkül pedig a csigás rettenet tetején lévő rudat és fogantyúkat markolhatuk meg. A gépekről nem tudok nyilatkozni, az én jelenlétemben még nem roskadt össze egyik sem, pedig időnként beleül egy-két jelentős túlsúllyal bíró pasas. Perverzeknek van Smith-gép is, persze csak saját felelősségre. A túlzsúfoltság persze időnként zavaró, én a menedzsment helyében néhány gépet leadnék egy MÉH-telepen, rögtön több hely lenne, meg valami pénzecske is visszajönne ezekből a haszontalan szerkezetekből - win-win.

Egy lépcsőn lemenve szembetaláljuk magunkat a kardiógépekkel, futógépből, bicajból, krossztrénerből is van elég, mondjuk evezőgépből csak kettő darab, de ezeket viszonylag ritkán használják. Ugyanitt van egy kis szabad felület, ahol gimnasztikázni tudunk vagy pliometrikus mutatványokkal kápráztathatjuk el az úri közönséget, zsámolyok szerteszét találhatóak a teremben, csak győzzük őket felkutatni.

Ha valaki nem tud elszámolni segítség nélkül tízig, és emiatt személyi edzőre vágyna, az válogathat bőven, napközben is mindig lenn van pár. Eddig egyet sikerült kiszúrnunk, aki szabad súlyos gyakorlatokat is végeztet, nem csak gépekbe ülteti a delikvenst.

Természetesen aerobik, zumba, kangoo meg hasonló vicces-hasznos foglalkozások is vannak az arra kíváncsiaknak, ezeket egyelőre idő és érdeklődés hiányában negligáltuk Patrikkal (ha valaki befizet minket, akkor szívesen írunk ezekről is). Időnként még Béres Alexandrába is belefuthatunk, ha jól időzítjük látogatásunkat.

26 komment

Címkék: vélemény terem gilda


A bejegyzés trackback címe:

https://emelj.blog.hu/api/trackback/id/tr124635215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[corristo] 2012.07.10. 09:34:12

a tusfürdőről mesélte a recis csaj, hogy a nőiben így visznek üveget a vendégek, és belenyomják, és hazaviszik :DDDDDDDD

[corristo] 2012.07.10. 09:54:29

"A túlzsúfoltság persze időnként zavaró, én a menedzsment helyében néhány gépet leadnék egy MÉH-telepen, rögtön több hely lenne, meg valami pénzecske is visszajönne ezekből a haszontalan szerkezetekből - win-win."

:DDDDDD nyilván a menedzsment nem számolta ki, hogy mennyi vendéget vesztenének, ha mondjuk a seggformáló gépeket kikúrnák. szerintem azt azért látni kell, hogy a ti, néhol modorosságba csapó purista megközelítésetekre alapozni üzleti öngyilkosság lenne, márcsak azért is, mert az egész országban nem vagytok annyian, hogy egy termet eltartsatok. de majd hamarosan nyílik a bunnyék terme, oda majd csupa szőröstökű arc jár majd, akiknél nem kell áthúzni a sportoló szót. :DDDDD

confidenceandpower_Flóra · http://confidenceandpower.blogspot.hu/ 2012.07.10. 09:57:35

A zuhanyzójuk szerintem átlagon felüli, a Gildák között pedig messze a legjobb az egész öltöző. Bár az is igaz, hogy tusfürdő mindig van nálam.

Squatting Stingray · http://emelj.blog.hu 2012.07.10. 10:04:28

@[sy]: nyilván a pénz nem azokban a vendégekben van, akik súlyemelő platformot meg eleiko rudakat szeretnének használni, hanem azokban, akiket rádumálnak valahogy, hogy vegyenek bérletet, meg fogadjanak személyi edzőt, aztán 1-2 alkalom után az illető többet nem is jön, mert rájön, hogy nem neki való ez az egész. De van egy egészséges egyensúly, a gildában konkrétan elférni nem lehet a gépek között. A seggező gépet támogatom egyébként, a legjobb csajok mindig azon edzenek. :)

Bunnyék terme meg valahol a pesti oldalon lesz, nem? Oda max akkor megyek át edzeni, ha három pisztolyt fognak a fejemhez. De van egy olyan érzésem, hogy ők sem szeretetből csinálják a megszállottaknak, hanem pénzt akarnak ezen keresni, ergó ott is hasonló lesz a helyzet.

Lokál Patrik 2012.07.10. 12:14:09

Nehéz eset. Nekem az elhelyezkedése miatt is a kedvencem mostanában (az időközben pikszisen kívül esett World Class mellett).

Pozitív:
-környék, közelség (nekem)
-közönség (suttyó szinte alig van, bár hallottunk már kokszoskúrát megbeszélő fiatalokat is)
-súlyok, tárcsák, rudak bősége, hozzáférhetősége
-Sportkártya-elfogadás (így kimondottan olcsó)
-hétvégéken & napközben jó szellős
-futógépekből is van elég
-fedett bringatároló
-életemben először itt láttam szabályosan húzódzkodó nőt, nem is akármilyet
-a férfiöltözőben egész alakos tükör van, ahol le tudom csekkolni a seggemet is minden edzés után

Negatív:
-hétköznap 6-7 körül mozdulni nem lehet (ld. Sportkártya, gondolom)
-túl sok felesleges állomás, nem férsz el közöttük még oldalazva sem
-spórolás a tusfürdővel (soha nem láttam még, hogy bárki hordaná haza, de kemény sztori) meg hogy a mami folyton ott legyeskedik a férfiöltözőben :D
-a húzódzkodórúd itt is a csigásokkal + trx-esekkel ütközik

A sok negatívum viszont részben csak kötözködés. Hiába tisztább, családiasabb, sterilebb (szerintem) a Sunrise, a Gilda Zsigmond tér a legjobb. Béres Alexandra meg aranyos és köszön.

vargatom 2012.07.10. 22:25:23

Ha már evezőgép, esetleg hozzátehetnétek hogy milyen típusú - a Crossfit ugye a Concept típust preferálja, és azért aki ezt a blogot nézegeti, annak lehet hogy ez is szempont.

Azt tudom hogy a XIII. kerületi Oxygenben ilyenek vannak, de láttam már másmilyet is (amikor x éve utoljára konditeremben jártam...)

Apropó, az újabb filozófiákat követő termeket ismeritek? Budapest Barbell, HITS Gym, 360 Gym... Ezek lennének ideálisak a ti megközelítésetekhez, az más kérdés hogy általában csak egyéni vagy csoportos személyi edzésre van lehetőség, simán bejárogatásra már nem nagyon...

Squatting Stingray · http://emelj.blog.hu 2012.07.10. 22:43:42

@vargatom: Concept2 van itt is.

Sajna a HITS kinn van a halál f.szán, de a 360 sem egy szerencsés helyen található (már a mi szempontunkból, budai nyárspolgárok vagyunk, II-III. kerületből nem szívesen mozdulunk ki). Az árakat pedig még nem is említettem...

vargatom 2012.07.10. 23:01:04

@Squatting Stingray: Jogos, de azért talán érdemes lehet ismertető szintjén írni róluk, nem?

Egyébként a Barbell is a világ végén van, pedig jártam oda jó pár hónapig (a 360 viszont nekem közel is van, meg az egyik edző a kettlebell oktatóm).
Az árakat illetően meg én úgy gondolom, hogy azért itt tényleg kap is érte ezt-azt az ember - megtanítanak egy csomó potenciálisan veszélyes gyakorlatot _jól_ elvégezni, plusz kőkeményen csesztetik is az embert gyakorlatilag folyamatosan, nincs lustálkodás. Szóval akinek anyagilag befér, az radikális eredményeket tud velük elérni nagyon rövid idő alatt, és a végén kap egy stabil alapot amire utána az önálló edzéseit is felépítheti.

Az egyetlen igazi baj az, hogy ezeknek a termeknek a felszereltsége - SZVSZ - olyan jó, hogy utána az összes többi katasztrofálisnak tűnik... ;)

erdészpista 2012.07.11. 06:28:18

Viszonylag normális terem, de nekem még így is ki lenne zárva, hogy ide járjak huzamosabb ideig, pedig nincsenek nagy igényeim. Okok:

-haszontalan fekvenyomópadok (puha, nem elég hosszú pad, magasan lévő és nem állítható tartószarok)

-guggológép ha épp nem is foglalt, állandóan zavar valaki 3 irányból, plusz a kibaszott tükör is nagyon zavaró. kedvencem, amikor az egyik helyi "edző" ott könyököl mellettem és bámul végig
ja és a tartószarjai (mi ezeknek a rendes neve?) ennek is túl hosszúak, így nem tudsz "nekimenni", amikor visszarakod a rudat

-könyörgöm, egy erőkeretet miért nem basznak be, nem foglal sok helyet és nem is drága annyira

-még van valami, de nem jut eszembe

erdészpista 2012.07.11. 06:29:03

viszont láttam kettlebelleket, de le voltak zárva valahogy, ezt érdemes megkérdezni

Squatting Stingray · http://emelj.blog.hu 2012.07.11. 11:34:25

@erdészpista: a fekvenyomópadok nem olyan rosszak, bár nekem valószínűleg csak szerencsém van, és a tartók magassága pont kézreáll. Azt el tudom képzelni, hogy aki magasabb, az nem fér el rendesen rajtuk.

Az, hogy TRX-szel meg a gépekkel a seggedben vannak állandóan, sajnos így van (ha húzódzkodni szeretnél szintén). Nem tudom a TRX-nek miért nem csinálnak kampókat lent, ahol van egy kis tér a futógépek mellett, mindenki jobban járna. A gépek közül is van jópár, amit még egyszer nem láttam hogy bárki használna...

BenchPress 2012.07.11. 13:31:21

Hello,

kb egy éve edzek rendszeresen, de a jövő nyarat céloznám meg a "jól kinézésére". Októberben kezdem az alapozást, száraz izomtömeg növelésére

A kaja rendben lesz (napi 6 étkezés, minőségre figyelve). Kieg szempontból elég napi 3 adag Scitec Promix (edzés után kis szénhidráttal dúsítva)? Az 60 g fehérje+ a kajából

Parasztvakító tömegnövelőre nem költök!

Köszi a választ!

Squatting Stingray · http://emelj.blog.hu 2012.07.11. 16:20:31

@BenchPress: minek várnál októberig?

Fehérjéből célozd meg a 2.2g per testsúlykilogrammot, ha ezt "rendes" kajából nem tudod bevinni, akkor érdemes gondolkodni tápkiegen.

BenchPress 2012.07.11. 16:26:12

@Squatting Stingray:

Természetesen most is edzek gőzerővel, de októbertől tudom magam a család/munka miatt igazán odatenni.

Bevallom, néha már nehezemre esik enni, ilyenkor gondoltam a fehérjebevitelt egy adag kieggel "ellébecolni".

kamerasmobil 2012.07.11. 17:44:01

@Squatting Stingray: Nemtom, 2,2g egy 80 kilós embernél ugye már 176g. Amennyire tudom 10 deka csirkemellben van 20-22g, jófajta halban kb. ugyanennyi, illetve egy tojásban 7g.

Szóval naponta több mint fél kiló fehér csirkehús, plusz 5-6 tojás lenne a szükséges bevitel... azért ez elég komoly mennyiség, és sztem sokkal könnyebb és praktikusabb a negyedét-harmadát megoldani egy fehérjeturmixból.

Arch$tanton 2012.07.11. 17:58:09

Napi 70 deka csirkét eszek 500g sovány túróval+30g fehérje por, mindezt 8 óra alatt viszem be, és akkor még a szénhidrátokról nem írtam. ;D

[corristo] 2012.07.12. 07:23:48

@erdészpista: a lezárt bellek a mázsaházas archoz tartoznak, délelőtt szokott személyi edzeni, valami szilárd, azt nem lehet használni (kivéve, amikor elfelejti lezárni :D). van egy 24-es bell, azt lehet.

[corristo] 2012.07.12. 07:27:37

@Lokál Patrik: a tusfürdős sztorit én sem láttam, recis csaj mondta még régebben, amikor kérdeztem, hogy miért nem engedhet be egy kicsit zsákolni az aerobik terembe. akkor mesélte, hogy mindent lopnak, a szaunaköveket is, a tusfürdőt, kisebb tárcsákat, mindent :DDDDD

erdészpista 2012.07.12. 14:01:31

@[sy]: Lehet ezért bámult akkor annyira a gildás arc, leste, nem pakolom-e el a 2.5-ös tárcsákat, lol. :D

wizsoo 2012.07.12. 15:19:16

@Squatting Stingray: ha már olyan Pesti termekről beszélünk, ahol lehet normálisan edzeni, akkor a Bázist se felejtsük ki a sorból! A többi, funkcionális edzésre berendezkedett teremmel ellentétben ide egyénileg is lejárhatsz, csigás flikkflakkok és csoda űrgépek természetesen nincsek, viszont vannak olimpiai tárcsák, gumiszalagok, magnézia, szivacshengerek és még sorolhatnám...

confidenceandpower_Flóra · http://confidenceandpower.blogspot.hu/ 2012.07.13. 08:24:38

@wizsoo: meglepően (és feleslegesen) sok az ürgép a Bázison, de egyébként tényleg szimpi hely.

Squatting Stingray · http://emelj.blog.hu 2012.07.13. 10:37:03

@wizsoo: @confidenceandpower_Flóra: nem hallottam még erről a Bázisról, merrefelé van?

Squatting Stingray · http://emelj.blog.hu 2012.07.13. 11:23:03

@confidenceandpower_Flóra: köszi, végülis ez annyira nem esik ki... Még az is lehet, hogy sikerül meggyőznöm Patrikot, próbáljuk ki. :)

confidenceandpower_Flóra · http://confidenceandpower.blogspot.hu/ 2012.07.13. 11:37:28

Az öltözőre is fel kell készülnötök, ha a Gilda Óbúda Gate-tel sem voltatok teljesen elégedettek. Olyan iskolai tornaterem öltöző jellegű, Pesten ez is megteszi :) (de egyébként tiszta).

2012.07.13. 23:28:26

Bocs az offért, de ha már gyúrásról meg Pestről van szó, szerintem _muszáj vagyunk_ megemlékezni a VSOP klasszikusáról:

"10 hosszú éve ezt nézem,
a G-k, felszín, kurvák nagy pénzek.
Ha itt van a péntek expensive gépek
haladnak a telepen, sztereotip képek,
krómozott lécek,20 colos kerekek,
lowride, thaiföldi órák a kezeken.
Neked ez a trend,úgy érzed jól áll,
szolizol, gyúrsz és szívod a kólát.
Akarod a sok lányt,annyira ráteszel.
Amit ma elveszel,holnap az leszel.
Bármit megteszel, ha pénzed nincsen,
hogy te legyél az alfahím a Bed Beachen.
Az aranyad,a giccsed,de másod sincsen,
az annyira pesti,ahogy magad rakod.
Ötvenes a karod,de mekkora a faszod,öcsém?
Tudod valahol mindig van egy nagyobb..."

www.youtube.com/watch?v=0PM3bVsYsRc
süti beállítások módosítása