HTML

Kapcsolat
Friss topikok

2013.02.21. 09:53 Squatting Stingray

Elköltöztünk


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Szép volt, jó volt, de köszönjük szépen, elég volt - na nem a blogból, csak a platformból: az új szájtot megtaláljátok az emelj.com címen. A régi posztokat átemeltük (formázással lehetnek gondok itt-ott, majd javítgatjuk), de a kommentek sajnos itt maradnak (hacsak valaki nem tud tippet adni, hogyan varázsoljuk át wordpress XML formátumból disqus alá - jutalma egy forró ölelés Patriktól!).

Ha észrevételed van, valami nem működik, hiányzik, javaslatod van, szeretnéd elmesélni a saját sztoridat vagy csak utálsz minket, a szokásos csatornákon (komment, email, fácsé, twitter) elérsz és közölheted. Mindenkinek Ha ráérünk válaszolunk!

Mondtuk már, hogy új poszt is vár titeket? Mit kerestek még mindig itt? :)

Szólj hozzá!


2013.02.06. 10:35 Lokál Patrik

Képzeletbeli levél egy fitneszterem-tulajdonostól


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Kedves Squatting Stingray és Lokál Patrik!

Nehogy hülyének nézzetek: nem most jöttem a falvédőről, tisztában vagyok azzal, hogy ez csak két ilyen kamu művésznév lehet, hogy az ismeretlenség homályába burkolózva folytathassátok áldatlan tevékenységeteket - azt az igazi aknamunkát, amit a magyar fitneszipar ellen követtek el.

77 komment

Címkék: vélemény edzés terem


2013.01.31. 19:00 Squatting Stingray

Nyomás!


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


A felsőtest ereje az erőedzések kezdete óta kiemelt figyelmet kap. Az utóbbi néhány évtizedben mércéjévé a fekvenyomás vált - de nem volt ez mindig így.

13 komment

Címkék: edzés gyakorlat nyomás váll


2013.01.30. 11:01 Lokál Patrik

Az arc torzulásai az emelés hatására


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Kedves Olvasóink!

Bizony, ezekről is beszélni kell. Írtunk nektek őszintén az edzés veszélyeiről, esetleges előnyeiről - de mindamellett, hogy akár gyönyörűek is lehetünk, egyvalamit be kell vallanunk nektek: csak a testetek lesz gyönyörű.

Gondoljátok át sokszor, mielőtt emelni kezdetek. Komolyan mondom. Ugyanis rendszeres súlyzózás hatására arcotok eltorzul, karaktere megváltozik, sokak szemében egyenesen rúttá válik.

Mire gondolok itt?

Nem leszel többé az, aki előtte voltál. Bizony, nem. Megszűnik az az ember létezni, akit mindenki szeretett: akiből összejöveteleken áradt a derű, a jovialitás, aki mindig kapható volt még egy jägerre - nincs többé a pufók, kerek, pirospozsgás, néhol az izzadságtól kicsit csillogó, jóllakott kölyökkép a gyöngyöző homlokkal, kisimult vonásokkal - a hahotázáskor rázkódó toka, meg a hasi-kar alatti liftező zsírréteg, hegyes-lógó fiúcici.

6 komment

Címkék: mythbusters edzés szálkásítás


2013.01.25. 10:32 Lokál Patrik

Gyönyörű vagyok


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Igen. Legyünk kurva erősek, gyorsak, robbanékonyak, kitartóak, hajlékonyak. De azért akármit is mondunk, nagyon szeretünk gyönyörűek lenni. Bizony: nem szeretNÉNK, hanem szeretÜNK - mert már most elképesztően jól nézünk ki. Mi kellett ehhez? Csupán annyi, amit itt ebben a pár posztban annyiszor megírtunk (és még meg is fogunk).

Csupán erősek akartunk lenni, de amikor gecire erősek lettünk, észrevettük, hogy gyönyörűek is lettünk emellett. Először kicsit meglepődtünk, de már nem bánjuk, hogy így alakult.

13 komment

Címkék: vélemény szálkásítás


2013.01.20. 18:14 Squatting Stingray

Nagyobb, jobb, gyorsabb, még


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Alapvető emberi berögződésünk, hogy szeretünk mindent leegyszerűsíteni - így talán jobban érthetővé válnak elvek, minták, összefüggések. A legtöbben - középiskolai természettudományos oktatás ide vagy oda - nem jutnak tovább az egyszerű lineáris összefüggések megértésénél: ha x változó y hatással bír, akkor 2x hatása 2y lesz. Ha egy marék bogyó jó, akkor két marék kétszer olyan fantasztikus.

43 komment

Címkék: táplálkozás egészség diéta táplálékkiegészítők


2013.01.11. 14:06 Squatting Stingray

10.000


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Mi kell a sikerhez? Talán sokan egyetértenek abban, hogy nagyon jónak kell lenni hozzá valamiben - ha egy adott területen a legjobbak között vagy, akkor a többi már jön magától. De mitől lesz valaki szakértő, vagy mitől képes valaki sokkal hatékonyabban, szebben vagy jobban végezni valamit, mint a többiek?

8 komment

Címkék: vélemény edzés gyakorlat


2013.01.07. 09:55 Squatting Stingray

Csak tiszta forrásból


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Aki olyan idős mint Patrik és jómagam, az bizonyára emlékszik azokra az időkre, amikor az egészség-központú és tudatos táplálkozás elkezdett beszivárogni a hétköznapi emberek életébe is. Magyarországon - mint minden - ez is némi fáziskéséssel történt meg, valamikor a 90-es évek közepén jelentek meg először a lájt meg az egészséges élelmiszerek a boltok polcain.

38 komment

Címkék: vélemény diéta étkezés


2013.01.04. 10:01 Lokál Patrik

10 tény a kockahasról


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


3-5-15 biztos tipp a lapos, kockás hasért - edzés, lemondások és diéta nélkül!


Talán még most is itt villog valahol oldalt egy hasonló kiváló hirdetés. Természetesen ilyenekkel nem is foglalkozik az ember - a sok butaság helyett mi most megmondjuk, hogy a valóságban hogy is van ez. Ráadásul ingyen.

29 komment

Címkék: edzés diéta elmélet szálkásítás


2013.01.02. 18:00 Squatting Stingray

Girl power


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Kevés olyan bombabiztosan megjósolható szezonális trend van, mint a fitnesz/egészséges életmód iránt az év elején ugrásszerűen megnövekvő érdeklődés - mint minden év elején, a karácsonyi nagy evés-ivások után a hölgyek nagy többsége idén is valószínűleg újfent az alakja miatt aggódik. Napjaink agymosó fitnesz-konglomerátumai mellett azonban épp nekik különösen nehéz dolguk van. Legtöbbjük ugyanis ösztönösen ódzkodik a 3 kilósnál nehezebb (neadjisten nem pink vagy lila színű) súlyoktól, a ránézésre is tiszteletet paracsoló olimpiai rúdtól, vagy az igazán hatékony szabadsúlyos gyakorlatoktól - erre pedig egy lapáttal rátesznek a női magazinok és a nőkre erőltetett testkultúra inferior volta is.

8 komment

Címkék: programok edzés táplálkozás fogyasztás edzőterem


2012.12.31. 17:24 Squatting Stingray

BÚÉK!


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Nagyszerű év volt ez, kedves olvasóink - mintha tegnap lett volna, hogy egy sörözés során hirtelen ötlettől vezérelve regisztráltuk Patrikkal az Emelj! blogot. Azóta eltelt 9 hónap, és a szerény, bár ambiciózus kezdetek után szép lassan elkezdett felfutni a blog is: egyre többen olvastok bennünket itt, vagy követtek bennünket Fácsén és Twitteren is.

7 komment

Címkék: blog


2012.12.28. 20:00 Squatting Stingray

Kardió vagy súlyok, újabb menet


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Ha már a dívány is arról posztol, hogy melyik mozgásformával "ég" a leghatékonyabban a zsír, akkor sejthetjük, hogy komoly baj van. Mi történt?

11 komment

Címkék: edzés táplálkozás egészség diéta kezdő szálkásítás kardió 5x5 startingstrength


2012.12.27. 10:12 Lokál Patrik

Hogyan küzdjünk meg a karácsonyi kilókkal?


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Nem bírsz ellenállni a zsírkarikás-cérnametéltes húslevesnek? Imádod a Mama mákos- és diósbejglijét - már bűntudatod van, de még tömöd magadba a zsíros cupákokat, zachertortákat? A nagybácsiék kanapéján féloldalas, rómaias pózban szuszogsz, miközben feketekávéval próbálod semlegesíteni az ocsmánymód kiadós trakták és a sörök-pálinkák okozta álmosságot, szédülést?

6 komment · 1 trackback

Címkék: vélemény mythbusters edzés táplálkozás egészség diéta elmélet periodizáció


2012.12.11. 20:00 Squatting Stingray

Programot, de milyet?


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


A súlyzós edzés első lépése, hogy kiválasztod, milyen programot szeretnél követni. Egyben ez a legfontosabb is, hiszen a kezdők által tapasztalt villámgyors fejlődési potenciált érdemes kihasználni, és a testkompozíció és erőszint érdemi fejlesztésére fordítani egy optimális programmal.

19 komment

Címkék: programok edzés programozás elmélet kezdő középhaladó periodizáció


2012.12.08. 16:35 Lokál Patrik

A súlyöv méltatása


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


A súlyöv, az a csodálatos súlyöv... ölümposzi istenek találmánya, görög istenek szárnysegédje. 

A gyönyörűen szegecselt ujjnyi vastag bőr, elöl a félelmetesen csillogó lánccal... ahogy méltóságteljesen bevonulsz kezedben a súlyövvel a terembe, mindenki elhalkul, megáll a zene, a levegő - csak néznek. Azt hiszik, ez is valami olyan "gyúrósöv", amit valójában - egy arányosan felépített-edzett testtel és kellően erős hasizomzattal szinte szükségtelen lenne felölteni.

17 komment

Címkék: vélemény edzés eszközök fegyencedzés