HTML

Kapcsolat




Friss topikok

2012.09.11. 06:00 Lokál Patrik

Az ember, akinek a guggolástól kettétört a térde


ELKÖLTÖZTÜNK! Az új oldal: emelj.com


Sziasztok! Sokmindenről volt szó itt a blogon, de a valódi kockázatokra még - szánjuk-bánjuk - nem tértünk ki. Úgy érezzük, ilyen megtisztelően népes rajongó- és olvasótáborral egyben nagy felelősséget is kaptunk a vállunkra: ideje hát a sport árnyoldalaira is felhívnunk a figyelmet. A testépítés-erőemelés borzasztóan veszélyes sportágak - éppen ezért ma összegyűjtöttünk nektek pár elrettentő példát, miért NEM SZABAD semmilyen, súlyokkal kapcsolatos tréninget folytatni.

1. Az ember, akinek a guggolástól kettétört a térde: a természetellenes túlterhelést elviselni képtelen térdkalácsok recsegő-ropogó hangorkán kíséretében pozdorjává zúzódtak, a szalagok-inak szétszakadtak, a véres térddarabkák a szoba sarkáig szálltak. Guggolni éppen ezért tilos és életveszélyes - súllyal pláne.

2. Az ember, aki csak napi egy liter folyadékot volt hajlandó meginni és kiszáradt: először az izületei mentek tönkre a sok húgysavtól - majd szépen, apránként, szőlőszeműre aszalódott az ember, végül szomjanhalt. Ezért nagyon fontos a napi min. 8 liter ásványvíz elfogyasztása, természetesen a boltból, PET-palackból: a csapvíz kurvára ártalmas! Csupa ösztrogén, kóli, ilyesmi.

3. Az ember, akinek a felhúzástól letörött a dereka: ez valós veszély! A manapság sajnálatos módon fura (ám reményeink szerint múló) hóborttá váló felhúzás halálos, innen is kapta angolul a deadlift megnevezést. Vigyázzunk a derekunkra meg a hátunkra, ne hajlongjunk-pucsítsunk, nem jó az.

4. Az ember, aki nem ügyelt rendesen a combfeszítő-, csuklyás-, lábikra-, has-, és alkarizmok finomhangolására: csakis összetett gyakorlatokat csinált, így hát ezek a rendkívül fontos izmok egyszerűen elsorvadtak, fizikumra egyre aránytalanabbul kezdett kinézni, a főizmok csúnyán túlfejlődtek a többihez képest - teste pedig en bloc használhatatlanná vált.

5. Az ember, aki nem étkezett minden 3. órában: teste azonnal átállt éhező üzemmódba, és pillanatok alatt lebontotta (elégette!) a kemény munkával felépített izmocskákat. Mivel még erre se jött meg az esze, maradék muszklijai úgy olvadtak fel, mint pisztáciafagyi a nyári aszfalton. Emberünk mára Keith Richard-szerű fizikummal rendelkezik, petyhüdt bőre 10 centi hosszan fityeg lefelé, és csakis gépek segítségével képes ellátni alapvető biológiai funkcióit.

6. Az ember, aki nem szedte rendesen a táplálékkiegészítőket: ez az ódivatú arc úgy gondolta, hogy csapvízzel, tejjel, kávéval, tojással, hússal majd ő elégséges tápanyagot visz be a szervezetébe. Tévedett. Nem durrantotta be magát Arginine-nal, hanyagolta a por formájában bevihető színes-ízletes fehérjéket, mellőzte a létfontosságú (és a természetben sajnos korlátozottan hozzáférhető) kreatint, a tömegnövelő- és zsírégető készítményeket - szumós testalkatúra hízott, fekve legfeljebb 30 kilót képes kinyomni, és egy 86-os busz utáni húszméteres futástól véreset köp és asztmás rohamot kap.

7. Az ember, aki nekiállt böjtölni: ez bár ellentmond a józan ész minden szabályának, mégis sokan megpróbálkoznak vele időről időre. Ld. 5-ös pont: emberünk kihagyta a reggelit - mára cukorbetegségben és alultápláltságban sajnálatos módon elhunyt.

8. Az ember, aki nem használt kesztyűt: vagánykodni akart, férfiasabban kinézni. Tenyerét először csak feltörte, bőrét megkeményítette az olimpiai rúd, ám idővel a túlterhelt szövetek nem bírták a kiképzést: csontjairól a bőr és a hús úgy váltak le, mint cupák a porhanyósra főtt csülökről. Felesége elhagyta, nőt azóta nem érinthetett.

9. Az ember, aki keveset kardiózott: úgy gondolta, 5-10-15 futás pont elég lesz bemelegítésnek, csak hogy kicsit leizzadjon. Szegényem szíve úgy legyengült, hogy sajnos azonnal szívrohamot kapott a csörlős-csigás tárogatás közben, a helyszínen elhunyt.

10. Az ember, aki túl sok kávét ivott: napi 2-3-4 csészével is leküldött - mondván, hogy az majd élénkíti, serkenti, fokozza a metabolikus folyamatokat. Rövid távon igaza volt - viszont pár hónapon belül heves szívdobogást (!) kapott, majd elvitte az első komolyabb infarktusa.

+1. Az ember, aki nem dobta ki a tojássárgáját: nem hallgatott a szakértőkre - nem bírt ellenállni a kísértésnek, és bizony ördögien bűnös kedvencét, a tojássárgáját is rendszeresen elfogyasztotta. A tiltott élelmiszerek listájáról további halálos ételeket vett magához: sajtokat, zsíros tejet, zsíros (vörös!!!) húsokat. Nem érdekelte, hogy ezzel az erővel akár evőkanállal lapátolhatta volna magába a disznózsírt! Szíve, majd mája így hát fokozatosan zsírrá alakult át, cseppfolyóssá vált, majd hirtelen egyszerűen megszűnt létezni.

A lényeg: CSAKIS az igazi szakértőkre (ránk) szabad hallgatni- azokra, akik az egyetlen, kizárólagos igazságot hirdetik! Ám a legfontosabb, hogy csakis a MI csodálatos himalájai bedurrantó fehérjekészítményünket szabad fogyasztanod, most csak 9999 ezer Ft-ért: a Csomolungma tisztasága még a jégkorszak előtti levegőt konzerválta az ízletes kis kapszulákban. Minden mástól sajnos meghalsz.

19 komment

Címkék: vélemény edzés táplálkozás diéta Címkék


A bejegyzés trackback címe:

https://emelj.blog.hu/api/trackback/id/tr304761003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[corristo] 2012.09.11. 10:17:32

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD 10/10

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2012.09.11. 11:56:22

Én azt is hallottam, hogy aki nem beszélget eleget (alkalmanként 1 óra körüli a limit, de komolyabb helyeken akár 1.5 óra is lehet) a többi klubtárssal, csak simán edz, azt néhány hónap türelmi idő után megverik az öltözőben.

Nem tudom persze, hogy mennyire igaz, esetleg a Szakértő Urak ha segítenének, az jó lenne!

Astartes 2012.09.11. 13:08:14

Minden szava arany, végre valaki előállt az igazsággal :DDDD

[corristo] 2012.09.11. 13:29:53

@Atlétás Bandi: én ezt úgy hallottam, hogy megpróbálják megverni, de mivel ő az egyetlen, aki rendesen edz, nem fogják tudni.

2012.09.11. 22:49:36

@[sy]:

Aki sokat gyúr, az bemerevedik, ennélfogva pont őt lesz a legkönnyebb megverni.

Fabled 2012.09.11. 23:03:04

@tff: Mikor ezt korábban tisztelt edzőtől hallod, azért elszakad a térdszalagokon kívül valami más is :/

orvlat 2012.09.12. 07:29:45

@tff: Itt edzésről és emelésről van szó, NEM gyúrásról:-).

[corristo] 2012.09.12. 11:58:36

@orvlat: de ha gyúrásról lenne szó, akkor is faszság lenne, amit mond, maradjunk ennyiben.

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2012.09.12. 12:18:40

Hiánypótló, király írás :)

Egyetlen dolog maradt ki talán:
A NŐ, aki egyszer tévedésből megfogott egy olyan súlyzót, ami félkilósnál nagyobb volt (és ráadásul még csak nem is rózsaszín): Reggelre 50-es bicepsze lett és akkora háta, mint egy háromajtós szekrény. Egész hátralevő nyomorult életét Schwarzenegger-ként volt kénytelen leélni.

2012.09.12. 14:07:23

@Juci RKC:

...és ugyanez a nő nem járt Pilatesre, core trainingre, ashtangára, ezért sajnos nem erősödtek semmit a mély hasizmai és a tartóizmai.
Neki csakis a felszíni izmait erősítette a súlyzózás.

orvlat 2012.09.12. 15:35:03

@tff: Èn mondjuk nem vagyok nő, meg nem is járok az általad felsoroltakra, de azért 150-es deadliftnél eléggé érzem a mély has-és tartó meg az összes többi izmomat dolgozni:-)

maracanazo · http://mindenuruguay.blog.hu/ 2012.09.13. 02:27:07

Még kimaradt az ember, aki nem szuperszettekben edzett, és mivel nem nyomott csigás bicepszet a fekvenyomás pihenőideje alatt, kinézték a teremből, ahol rajta kívül mindenki más kőkemény volt.

easternWize 2012.09.14. 21:34:06

+ Az ember aki nem viselt soha súlyemelőövet (még 20 kilónál nagyobb súlyoknál sem!!!!) és úgy kellett a kiszakadt belső szerveit feltakarítani a terem padlójáról. Ja és persze a gerince is szilánkosra tört.
Amúgy a kedvenc blogom :) Kár, hogy még nem láttam senkit a teremben, aki hasonlóan gondolkodna. Ez szomorú...

medvedr 2012.09.16. 13:11:42

Nekem is tetszett ez az írás, bár én azok közé tartozok, aki végeznek szuperszetteket is meg nagyszámú ismétlésekkel végzett sorozatokat meg ilyesmi. ( Tudom, hogy azt sem tudom, hogy fiú vagyok-e vagy lány, bár az analitikusommal rendszersen ellenőriztetem, csak most szabin van. Mobilon azért biztosan válaszolna a buzi -e vagyok kérdésemre is, csak nincs térerő.) Annyit jegyeznék meg csak halkan, hogy pld. azért nagysúlyos edzéseknél fordulnak elő ténylegesen komoly sérülések, persze nem a vasak felelőssége érhető tetten, hanem az emberé, de a veszély szerintem valós.

orvlat 2012.09.17. 14:52:55

@medvedr: A magas ismétlésszámmal semmi baj, csak tudd, mi a célod vele(izmot épít, de erőt nem). Nagy súlyoknál szerintem két dolog lehet:a, hanyagul, rossz technikával, holott itt kéne a legfókuszáltabbnak lenni.
b, Túl nagy súly. Hobbi szinten közelébe nem kéne kerülni sem az 1RM-nek, sem a feladásnak.
Szóval tényleg az ego a felelős, nem a vas.

nyeviga 2012.09.18. 09:34:23

Én szeretnék rendelni és -wilsonnak is vennék egyet ajándékba!

medvedr 2012.09.18. 14:31:59

@orvlat: Természetesen! Azok a jelenségek , tudatlanságból eredő köz vélekedések, amiket a poszt kifigurázott azok valósak. Emellett valós veszély a tegyünk még rá mentalitás, illetve az alapgyakorlatok helytelen kivitelezése, ezeknek a betanulására kevesen vesztegetik az időt, sajnos.

Refuse/Resist! 2012.09.19. 21:22:32

Az ember, aki nem szedett elég speciálisan sportolóknak készülő vitamint és az antioxidáns-hiány miatt leoxidálta magát a szervezete.
------
Ez egyébként egy érdekes, komplex téma, egy ráérő egyetemista beleáshatná magát, a megfelelő helyen simán össze lehetne belőle hozni egy nagyon pöpec TDK-t vagy diplomát:
ajpendo.physiology.org/content/302/4/E476.full

Zoe_the_Genius 2012.12.07. 15:18:41

Hülyék:)))))))))))))))

Én most adtam le a szakdolgozatom gasztronómiából (igen) mostanra NAGYON sajnálom, hogy nem ezt a témát szedtem elő.
süti beállítások módosítása